15min.lt, Dainius Cubera

Korėjiečių automobilių gamintojas „Kia“ ketina atkartoti krosoverio „Sportage“ sėkmę. Ganėtinai sėkmingai iššokę į krosoverių traukinį, korėjiečiai ketina šturmuoti ir D segmentą. Į šį tikslą korėjiečiai taikosi jau anksčiau pristatytu „Optima“, o dabar šių automobilių gamą papildys hibridas, sportiškas GT ir „GT-line“. Ar „Optima“ turi realių šansų šį tikslą pasiekti?

Su naujais „Optima“ variantais korėjiečiai žurnalistus pakvietė susipažinti Vokietijoje, Miuncheno mieste. Bavarijos sostinėje žurnalistų laukė kelios dešimtys bandymui paruoštų modelių, kuriais korėjiečiai pasiryžo sužavėti prie vokiškų automobilių madų per daugelį metų pripratusius žurnalistus. Natūralu, kad konkurencija D segmente yra milžiniška, o tvirtas pozicijas šiame segmente yra užėmę vokiečiai, tad įsitvirtinti šioje rinkoje gali būti itin sudėtinga. Ar korėjiečiai sukūrė kažką naujo, inovatyvaus? Ir taip, ir ne.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gazas/naujiena/testai/kia-optima-korejieciu-koziris-isitvirtinant-europos-rinkoje-ar-tik-dar-vienas-universalas-402-677651 

Kia Optima