• „iF Design Award“ apdovanojimai įteikti „Optima Sportswagon“, „Niro“ ir „Rio“ modeliams.
• Triguba sėkmė papildė „Kia“ „iF Design“ apdovanojimų kolekciją. Dabar joje – jau 12 prizų.
• Naujojo „Rio“ pardavimai Europoje prasidės pirmąjį šių metų ketvirtį.

SEULAS. 2017 m. vasario 8 d. Pritrenkiančiu dizainu pasižymintys naujausi „Kia“ modeliai pelnė „if Design Awards“ apdovanojimus. Prestižiniai apdovanojimai buvo įteiki hibridiniam visureigiui „Niro“, „Optima Sportswagon“ universalui ir visiškai naujam „Rio“ modeliui.

Bent po vieną „iF Design“ apdovanojimą „Kia“ gauna jau aštuntus metus iš eilės. Šiemetinė sėkmė gausiai papildė „Kia“ „iF“ apdovanojimų kolekciją - joje dabar jau 12 įvertinimų.

„Naujausi „iF Awards“ apdovanojimai yra mūsų nuostabios dizaino komandos pripažinimas. Visi trys modeliai, kuriuos glaudžiai bendradarbiaudami kūrė „Kia“ dizaino centrai Korėjoje, Vokietijoje ir JAV, yra labai svarbūs mūsų prekiniam ženklui. „Niro“ ir „Optima Sportswagon“ padėjo „Kia“ markei žengti į naujus rinkos sektorius ir dėl savo modernaus dizaino bei patrauklumo išsikovojo jose tvirtas pozicijas. Vienas geriausiai parduodamų mūsų modelių „Rio“ šiemet kardinaliai atsinaujino ir mes sukūrėme automobilį, pasižymintį solidesniu charakteriu“, - sakė „Kia Motors Corporation“ dizaino vystymo vadovas Peteris Schreyeris.  

„Niro“ modelis demonstruoja kompaktiniam visureigiui būdingą praktiškumą, estetinį patrauklumą bei linijų aptakumą. Šie bruožai leidžia jam išsiskirti iš kitų hibridinių modelių bei didžiuotis pirmojo pasaulyje hibridinio padidinto pravažumo automobilio statusu.  

Pirmasis „Kia“ D segmentui priklausantis universalas „Optima Sportswagon“ buvo sukurtas specialiai Europos rinkai. Jis pavergia savo įspūdingu eksterjero dizainu, aukštos kokybės interjeru bei praktiškumu.

Vieno iš trijų „Kia“ gautų „iF Design“ apdovanojimų savininko, naujojo „Rio“ prekyba Europoje prasidės pirmąjį šių metų ketvirtį. Tuo pat metu jis pasieks ir Lietuvą. „Rio“ vilios pirkėjus nauju dizainu, moderniu, funkcionalumu pasižyminčiu interjeru bei naujausiomis pramogų ir saugumo technologijomis. Ilgesnis variklio dangtis ir vertikalesnis galinis statramstis jo išvaizdai agresyvumo, o į vairuotoją orientuotas modernus prietaisų skydelis neleidžia suabejoti jo ergonomišku dizainu.

„iF Design Award 2017“: daugiau nei 5500 produktų iš 59 šalių
1953 metais pradėti rengti kasmetiniai „iF Desing Award“ apdovanojimai tapo vienu svarbiausių konkursų, kuriame vertinamas dizaino tobulumas. Šis apdovanojimas dar žinomas kaip „Formgerechte Industrieerzeugnisse“ („Geras industrinis dizainas“), įsteigtas vienos didžiausių pasaulyje pramonės parodų „Hannover Messe“.

„iF Design Award“ komisija vertina produktus, skirstydama juos į 7 kategorijas: „Produktas“, „Įpakavimas“, „Komunikacijos“ „Paslaugų dizainas“, „Architektūra“, „Interjero dizainas“ ir „Profesionali koncepcija“. „Kia“ modeliai tapo „Produkto dizaino“ kategorijos lyderiais. Šiais metais nepriklausomai dizaino ekspertų komisijai, kurią sudarė 58 nariai, kompanijos iš 59 pasaulio šalių vertinimui pateikė net 5575 skirtingus gaminius.

Oficiali 2017 m. „iF Design Awards“ apdovanojimų ceremonija vyks kovo 10 dieną „BMW Welt“ ekspozicijų centre Miunchene. Visi apdovanojimus laimėję produktai bus eksponuojami „HavenCity“ parodoje Hamburge. Su konkurso nugalėtojais visi norintieji taip pat gali susipažinti užsukę į oficialų „iF“ apdovanojimų puslapį www.ifdesign.de arba atsisiuntę programėlę į išmanųjį telefoną.